Vinkkisarja jatkuu: Vinkki nro 2.

posted in: featured, uutiset | 0

Jos suunnittelet osallistuvasi avovesiuintitapahtumiin, on hyvä tarkistaa kattaako vakuutuksesi avovesiuintiurheilun ylipäätään.

Vinkki nro 1: MUISTA AINA KYSYÄ KOSKEEKO VAKUUTUS MYÖS AVOVESIUINTIA
Kysy erikseen kattaako vakuutus avovesiuinnin vai koskeeko se pelkästään allasuintia. Kysy myös koskeeko vakuutus vain kilpailuja vai myös erilaisia tapahtumia ilman kilpailuja. Jos suunnittelet osallistumista avovesiuintitapahtumaan ulkomailla, varmista että tapaturma- ja/tai matkavakuutus kattaa tällaisen toiminnan. Jos et halua upottaa nenääsi syvälle vakuutuskirjoihin ja suunnittelet tapahtumaan osallistumista ulkomailla, voit ottaa (lisä)vakuutuksen esim. Worlds Nomads -vakuutusyhtiöltä, jonka vakuutus kattaa järjestettyyn avovesiuintitapahtumaan osallistumisen. HUOM! Jos otat em. yhtiöltä vakuutuksen, kysy ja varmista, että asia on edelleen voimassa kuvatulla tavalla.

Erilaisia uinnin lajeja erotellaan vakuutuksissa nykyään yhä tarkemmin. Alla esimerkkinä Dogtag-yhtiön erittely uintiurheilun eri muodoista tällä hetkellä. Eri muodot tarvitsevat riskialttiuden mukaan erihintaisen vakuutuksen.

Vakuutukset
Kuvakaappaus Dogtag-yhtiön kotisivuilta.