Suomen turkoosit vedet?

posted in: uutiset | 0

Retkipaikan Antti Huttunen kirjoittaa Nilsiän Louhosareenasta:

Seisoin paikalla, jossa oli kirkkaan valkoisena loistavaa hiekkaa. Sen vieressä avautui laguunimainen allas täynnä turkoosina loistanutta vettä… Toiset lentävät kokemaan saman maailman toiselle laidalle. Harva heistä aavistanee, että sama näkymä nököttää mäen rinteessä keskeltä savolaista metsää. Vaan tokkopa tuota samalla tavalla kokemuksena arvostaisivat.

Kirkas turkoosi vesi pitkälle ulottuvine näkymineen houkuttaa uimaan. Turkoosia uimavettä ei tarvitse lähetä hakemaan ulkomailta asti, vaan se voi löytyä aivan läheltäkin. Paikoista, jossa pohjavesi tai lähde purkautuu harjusuppaan  tai louhokseen. Uimarin on hyvä muistaa Jokamiehen oikeudet ja velvollisuudet turkooseja vesiä bongatessaan: uinti on sallittu yksityisomisteisissa vesissäkin, mutta ranta-asukkaita häiritsemättä.

Avovesiuinti.fi etsintäkuuluttaa Suomen turkoosia vesiä! Vinkkaa, minkä kallion tai metsikön takana piilee uimarin ilo, turkoosi vesi.
Arvomme 1.9.2015 vinkin antaneiden kesken 2 kpl Swim Secure™ -uimarinpoijuja (arvo 30 €).

-Lähetä vinkkisi eli turkoosin veden nimi ja paikka (osoite tai koordinaatit) osoitteeseen info(@)avovesiuinti.fi.
-Liitä mukaan yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
-Paikan saavutettavuus, uintikokemus paikasta ja valokuva turkoosista vedestä ovat myös tervetulleita. Liitä mukaan kuvaajan nimi.
-Vinkkaa myös verkkosivu, josta voi saada lisätietoa paikasta.

SUOMEN TURKOOSIT VEDET

Saaren kansanpuiston Suujärvi

Suujärvi, Saaren kansanpuisto
Suujärvi, Saaren kansanpuisto