Avovesiuintitarvikkeet on kehitetty parantamaan uimareiden näkyvyyttä ja turvallisuutta avovedessä sekä tavaroiden vedenpitävää kuljetusta ja varastointia varten. Uimarinpoijut ja kuivapussit soveltuvat harrastajille, kilpauimareille ja triathlonisteille uintiin, matkauintiin, harjoitteluun, retkille ja uintitapahtumiin avovedessä. Kuivapussit sopivat mainiosti myös veneilijöiden, melojien ja SUP-lautailijoiden käyttöön.

Tässä esitellyn laajan valikoiman Swim Secure™ -avovesiuintitarvikkeita on kehittänyt brittiläinen avovesiuintiin erikoistunut yritys Chillswim. Swim Secure™ -tuotemerkki korvaa vähitellen Chillswim-merkin tuotteissa. Tarvikkeiden materiaali on nailonin ja PVC-muovin sekoitusta, paitsi ikkunallinen pussi on valmistettu ympäristöystävällisestä PVC:stä. Materiaalin kierrätys tai hävitys: noudata alueellisia ja keräyspistekohtaisia ohjeita. 

Vedenkestävä uintitarvikereppu on valmistettu nailonpäällysteisestä tarpaulin-materiaalista ja siinä on 
100 % vedenkestävät sulatetut saumat. 

 

Uimarinpoijut

Kirkasvärinen poiju näkyy hyvin veneilijöille, muille vesillä liikkuville sekä rannalla olijoille. Poijun hihna kiinnitetään säädettävään vyöhön vyötärölle ja poiju kulkee uimarin takana huomaamattomasti. Poiju kannattaa aikuisen painon ja uimari voi huilata nojaamalla poijuun esim. juomatauon tai krampin aikana, mikä rauhoittaa uimaria ja luo turvallisuutta. Taskullisessa poijussa voi säilyttää juomapulloa (max. koko 650 ml). Pussilliseen poijuun mahtuvat autonavaimet, puhelin tai muut pienet tavarat. Pussin voi avata uinnin aikana esim. energiapatukan ottamista varten.  

Huom!

Uimarinpoiju ei ole pelastusväline eikä vastaa kellunta- tai pelastusliivejä.

Kuivapussit

Kelluva kuivapussi antaa uimarille näkyvyyttä ja luo turvallisuutta kuten uimarinpoiju. Ilmatäytteisen kuivapussin hihna kiinnitetään säädettävään vyöhön vyötärölle ja kelluva pussi kulkee uimarin perässä huomaamattomasti. Pussi kannattaa aikuisen painon ja uimari voi huilata pitämällä pussista kiinni. Kuivapussiin voi varastoida uinnin ajaksi tavarat, joita ei voi jättää vartioimatta rannalle tai joita tarvitsee uintiretkellä, esim. puhelimen, pyyhkeen, vaatteet, hatun, aurinkolasit ja tossut. Pusseja on erikokoisia, 20 litrasta 50 litraan. Kuivapussissa on kaksi ilmatäytteitä osaa, jotka puhalletaan täyteen tavaroiden pussiin laiton jälkeen. Kelluttavat osat ovat erikseen pussista, joten pussi kelluu paremmin kuin esim. melontaan tarkoitetut kuivapussit. Ikkunallisesta kuivapussista voi seurata ja käyttää mobiililaitteita. 

Huom!

Kuivapussi ei ole pelastusväline eikä vastaa kellunta- tai pelastusliivejä.

Muut tarvikkeet

Vedenkestävä uintitarvikereppu

30 litran reppu uintivälineiden ja pyyhkeen ym. kantamiseen ja säilyttämiseen. 100 % vedenkestävät sulatetut saumat. Reppu on tehty nailonpäällysteisestä tarpaulin-materiaalista. Suljetaan taittelemalla ja klipsillä kuten kuivapussit. Pienille tavaroille repun pääliosassa vedenpitävällä vetoketjulla varustettu tasku. Pehmustetut olkahihnat ja vyö. Kestävä, helposti puhdistettava ja säilytyksessä vähän tilaa vievä reppu.

Katso videot tarvikkeista täältä!