Suositun Kaitalammen olosuhteet paranevat

posted in: uutiset | 0

Kaitalampi on 1,3 km pitkä ja kapea kalliorantainen järvi Helsingin kaupungin hallinnoiman Luukin ulkoilualueen länsireunalla. Pohjois-Espoossa sijaitseva Kaitalampi on kenties Suomen suosituin avovesiuintipaikka. Luonnonolosuhteiltaan mainio uintipaikka kokee tänä kesänä monta parannusta.

Pitkän linjan uintivaikuttajan ja Masters-uimarin Martti Laajuksen toimesta Kaitalammen uimareiden käyttöön saadaan tänä kesänä fillariparkki, wc/puucee, roskakoreja, infotaulu, penkkejä, pukukoppeja, laituri ja poijuja. Tai ainakin joitakin edellä mainituista Helsingin kaupungin liikuntavirasto on lupautunut toimittamaan paikalle. Laajus perusti pari kolme vuotta sitten Kaitalampi Open Water Facebook-ryhmän, jonka jäsenmäärä on tällä hetkellä jo yli 450. Aivan kaikki jäsenet eivät ehkä käy lammella uimassa vaan seuraavat virtuaalisesti, mitä kaikkea Kaitalammelle keksitään. Mutta uimareita Kaitalammella kyllä riittää!

Viime kesänä lammella keksittiin Kaitalampi Open Water Race, johon voi osallistua myös tänä kesänä. Uimari itse ilmoittaa uimansa 2100 m:n ajan sähköpostilla aikoja keräävälle. Märkäpuvulla uiville ja sitä ilman kauhoville on omat sarjansa, ja ikähyvityskertoimen käytöllä tuloksiin saadaan vertailukelpoisuutta. Voi olla, että koirillekin perustetaan oma virallinen sarjansa, nimittäin uimareiden joukossa on nähty hurjaa vauhtia uiva koira…

Kaitalammen meininki houkuttelee uimaan mukaan, mutta monelle pitkä etäisyys uintipaikkaan on osallistumisen esteenä. Olisikin hienoa, jos Kaitalammen kaltaisia avoimia avovesiuintipaikkoja ja -porukoita syntyisi eri puolille Suomea. Jo parinkymmenen uimarin porukasta löytyy aina kolme neljä uimaria, joille sopii sama uintiaika töiden yms. puolesta. Yhdessä on aina turvallisempaa uida kuin yksin.

Kaitalammen mallin mukaan tulevana kesänä Lohjanjärvellä aloittaa avoin avovesiuntiryhmä, joka muodostuu parhaillaan käynnissä olevan Avovesiuintikurssin uimareista ja parista avovesiuintitartunnan saaneesta Masters-uimarista. Lisää uinnista kiinnostuneita houkutellaan joukkoon.

Avovesiuintiryhmistä, olemassa olevista tai kehitteillä olevista, voi ilmoittaa osoitteeseen info@avovesiuinti.fi. Jaetaan tietoa ja tuodaan ihmisiä yhteen – ehkäpä jonain päivänä Suomessa järjestetään kaikkien avovesiuintiporukoiden yhteinen uintikarnevaali!

Kuvia Kaitalammelta.
Kaitalampi Järviwikissä.
Kaitalampi Open Water -ryhmä Facebookissa 

Kaitalammella riittää uimareita. Oranssit uimarinpoijut täplittävät veden pinnan. Kuva: Veeti Voltti.